DİYARBAKIR / KAYAPINAR - Kayapınar Bilim ve Sanat Merkezi

Ekm

2023 - 2024 Eğitim Öğretim Yılı Genel Zihinsel Yetenek Alanı Ders Programına aşağıdaki bağlantıdan ulaşabilirsiniz.

Eyl

Depremden etkilenen on il ve bu illerden nakil giden öğrencilerden genel zihinsel yetenek alanı bireysel değerlendirme uygulamalarına girerek 2023-2024 eğitim öğretim yılından itibaren bilim ve sanat merkezlerinde eğitim almaya hak kazanan öğrencilerimizin 19-29 Eylül 2023 tarihleri arasında kayıt yaptırmaları gerekmektedir.

Tem

Yaz okulumuza devam eden öğrencilerimiz ile birlikte Trt Gap Diyarbakır Radyosuna konuk olduk. Keyifli sohbet için  Trt Gap Diyarbakır Radyosu çalışanlarına teşekkür ederiz.

Haz

03 Temmuz 2023 ve 13 Ağustos tarihleri arasında yapılacak yaz programına ilişkin " Öğrenci Programı" na aşağıdaki dosyadan ulaşabilirsiniz.

May

Türk edebiyatının usta isimleri Latife Tekin ve Serkan Türk Kayapınar BİLSEM’in konuğu oluyorlar. 10 Mayıs 2023 Çarşamba günü saat 16.00’da Mevlana İlkokulu Konferans Salonu’nda edebiyatımızın usta isimleri Latife Tekin ve Serkan Türk’ü ağırlıyoruz. Yazarlarımız söyleşi sonrası kitaplarını imzalayacaklardır.

Nis

Okul takımı olarak katıldığımız Türkiye Zeka Vakfı tarafından düzenlenen Türkiye Okullar Arası Zeka Oyunları Şampiyonası Bölge Finalinde 3. Olarak Türkiye Finallerine katılmaya hak kazandık. 20 Mayıs 2023 tarihinde Ankara’da yapılacak finallerde Danışman Öğretmenimiz Ferit ÖZDEMİR, öğrencilerimiz Azra EFE ve Yakup Safa VAROL'a başarılar dileriz.

Nis

Fen Bilimleri öğretmenimiz Tuba GÜLER danışmanlığında öğrencimiz Roni CÖMERT tarafından hazırlanan projemiz finallere kalmaya hak kazanmıştır. Danışman öğretmenimiz ve öğrencimize finallerde başarılar dileriz.

Nis

Bilişim Teknolojileri Öğretmenimiz Bilal Durmaz koordinatörlüğünde Suyun Matematiği - Mathematics Of Water eTwinning başladı. Projemizin amacı, içinde yaşadığımız yüzyılda çok daha değerli hale gelen su ile ilgili farkındalık çalışmaları yapmak, çevreye ve doğaya olan duyarlılıklarını artırmak, öğrencilerimizde suyun önemi, hayatiliği ve tasarrufu konularını matamatikle bütünleştirerek sürdürülebilir kalkınma hedeflerine katkıda bulunmaktır.

Ekm

Öğrencilerimizin Teknoloji ve Tasarım dersinde yaptığı Mekanik El çalışmamız.

Ekm

Yenilenebilir Enerji ile Gezengenimi Yeniliyorum projemiz ile 16. Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması Final sergisindeyiz.

Eyl

12-30  Eylül 2022 tarihleri arasında kurumumuza yeni kayıt yapan öğrencilerimize yönelik " Uyum Programı" na aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz.

Ağu

Kayıt hakkı kazanan öğrencilerimiz aşağıda belirtilen bilsem kayıt evrakları ile kayıtlarını 29 Ağustos-09 Eylül 2022 tarihleri arasında yapabilirler.

Ağu

Kurumumuzda yürütülen eTwinning projelerimizin tamamı Ulusal Kalite Etiketi ile ödüllendirilmiştir. Emeği geçen öğretmenlerimizi tebrik ederiz.