T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
DİYARBAKIR / KAYAPINAR - Kayapınar Bilim ve Sanat Merkezi

Söyleşi ve İmza Günü

Türk edebiyatının usta isimleri Latife Tekin ve Serkan Türk Kayapınar BİLSEM’in konuğu oluyorlar. 10 Mayıs 2023 Çarşamba günü saat 16.00’da Mevlana İlkokulu Konferans Salonu’nda edebiyatımızın usta isimleri Latife Tekin ve Serkan Türk’ü ağırlıyoruz. Yazarlarımız söyleşi sonrası kitaplarını imzalayacaklardır.

Latife Tekin

1957’de Kayseri’nin Bünyan ilçesine bağlı Karacahevenk köyünde doğdu. Ortaöğrenimini Beşiktaş Kız Lisesinde tamamladı. İstanbul Telefon Başmüdürlüğünde kısa bir süre çalıştı. İlk kitabı Sevgili Arsız Ölüm 1983’te yayınlandı. Anadolu’daki köy yaşamı ve insanlarını masalımsı bir atmosferde anlattığı bu ilk romanıyla büyük ün kazandı. Ardından peş peşe diğer romanları geldi. Eserleri İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, Farsça gibi dillere çevrildi.

Serkan Türk

Trabzon doğumlu. İşletme eğitimi gördü. 1993 yılından beri çeşitli radyo ve TV’lerde program yapımcısı, sunucu ve yönetici olarak çalıştı. Ada dergisinin editörlüğünü yaptı. Şiir ve öyküleri Almanca, Azerice, Bulgarca, Felemenkçe ve İngilizceye çevrilip yayımlandı. Öykü ve şiir kitaplarının yanı sıra Serkan Türk’ün Ausgang adlı bir de romanı vardır.

08-05-2023

 

 

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 03.05.2023 - Güncelleme: 08.05.2023 15:57 - Görüntülenme: 139
  Beğen | 1  kişi beğendi